Spoštovana predsednica gospa dr. Nataša Pirc-Musar

V imenu Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije in svojem imenu Vam čestitam za dosežen rezultat in izvolitev na tako pomembno funkcijo kot je predsednica vseh državljanov Republike Slovenije.
Veseli nas, da ste odločni in moralna avtoriteta, ki bo svetilnik pravice, enakosti in vsega kar si državljani želimo, da predsednica predstavlja.

Naj vam ob tem veselem in častnem dogodku sporočim, da vodim eno največjih društev v javnem interesu v Sloveniji, ki se zavzema za ohranjanje vrednot narodnoosvobodilnega boja in vsega kar je povezanega z bojem za svobodo. Z Vašo prisotnostjo na naših proslavah ste izkazali spoštovanje do polpretekle zgodovine, kar je bila prva prelomnica k samostojnosti slovenskega naroda. Pri nas se čas ni ustavil, le shranili smo ga kot najsvetlejši del zgodovine slovenskega naroda. To je naše poslanstvo, ki ga s ponosom opravljamo in prenašamo na mlajše rodove.

Spoštovana gospa predsednica,
ob Vašem delu vam želimo veliko modrosti in uspeha ob predstavljanju naše države doma in v tujini ter se veselimo sodelovanja z Vami.

Z odličnim spoštovanjem,

Marijan KRIŽMAN, predsednik