Z veseljem vas obveščamo, da je te dni izšla knjiga avtorice Ivanke Gerlice – MOJI ŽALOSTNI IN LEPI  SPOMINI. Knjigo je uredila Marija Makarovič v sodelovanju Ane in Jožeta Perka.

Založnik knjige je Združenje za ohranjanje vrednot NOB Ljubljana Moste Polje v spomin partizanskemu odporu in padlim žrtvam NOV.

Avtorica knjige Ivanka Gerlica z dnevniškim zapisovanjem zvezkov, ki vsebujejo njen življenjepis oz avtobiografijo pravzaprav izstopa iz anonimne množice vsakdanjih ljudi takratnega časa, saj ni bila neka zgodovinska ali znana oseba s posebnimi ali junaškimi dejanji. Gre za povsem preprosto žensko, ne za omikano osebnost z znanstvenimi naslovi ali umetniškimi deli. Ne, bila je povsem običajna oseba, ki se je kot večina njej podobnih težko prebijala skozi življenje po svojih močeh. Kljub temu, pa je v svojih zapisih ohranila delček svojega in življenja svoje družine iz mladih let, ter družine, ki jo je ustvarila skupaj s svojim možem. Ob prikazu svojega življenja ter življenja njene najožje družine, nas delčki njenega življenjepisa hkrati popeljejo v čas zgodovine slovenskega med obema vojnama ter v čas druge svetovne vojne, ki ji je na krut način »črna roka« umorila dragega moža in očeta njunih hčera.

Kot vidimo se je življenjska zgodba Ivanke Gerlice že pred drugo svetovno vojna odvijala na območju t.i. »rdečih Most«, konkretno na območju Polja, Slap in Studenca. To območje je odigralo pomembno vlogo na začetek organiziranega ljudskega odpora proti okupatorju. T.i. zaledje je pripomoglo za organiziranje in opremo partizanskih enot v gozdovih, brez katerega tudi partizanski boj ne bi bil tako uspešen, kot je bil.

***

Prodaja in distribucija knjige bo zaradi zaostrenih epidemioloških razmer potekala na sledeč način:

Knjigo – MOJI LEPI IN ŽALOSTNI SPOMINI lahko pismeno naročite na naslov:

Združenje borcev za vrednote NOB Ljubljana Moste Polje,  Zaloška 160, 1260 Ljubljana
e-mail: zb.mostepolje@gmail.com
št. TRR.: pri NLB: SI 56 0206 0001 82358444

Knjiga bo skupaj z računom založnika, dostavljena na vaš naslov, brez stroškov poštnine.

Priporočamo nakup !

Branka Kastelic
predsednica ZB NOB Ljubljana Moste-Polje