Ob letošnji, 100. obletnici rojstva, partizanskega pesnika Karla Destovnika – Kajuha, se je po več letih v organizaciji Ustanove Franca Rozmana Staneta, minulo soboto, 9. aprila, izvedla prireditev Samo en cvet. Gre za dobrodelni koncert, s katerimi fundacija zbira sredstva za izvajanje svojega temeljnega poslanstva na področju socialne in humanitarne dejavnosti ter tudi na področju krepitve domoljubja, ohranjanja zgodovinskega spomina, tradicij ter vrednot uporništva.

V imenu organizatorja dogodka je zbrane nagovoril predsednik uprave Franca Rozmana Staneta Marijan Križman. Kot gostitelja dogodka pa sta veliko množico prisotnih pozdravila župan MO Velenje Peter Dermol in predsednica Združenja borcev za vrednote NOB Velenje Andreja Katič.

 

Dobrodelni koncert, katerega scenarij je pripravil Ivo Stropnik, režiral pa ga je Jože Krajnc, je postregel z vsebinsko bogatim in kvalitetnim programom, posvečen tematiki Kajuha in pod lepim vtisom medgeneracijskega sodelovanja. Na odru se je, pred nabito polno velenjsko Rdečo dvorano, zvrstilo kar 300 izvajalcev kulturnega programa. Nastopili so Mešani mladinski pevski zbor 1. gimnazije v Celju, Pero Lovšin in Španski borci, mladinski orkester ter otroški in mladinski zbor Glasbene šole Frana Koruna – Koželjskega Velenje, Otroški pevski zbor vrtca Šoštanj, Otroški in mladinski pevski zbor OŠ Karla Destovnika – Kajuha Šoštanj, Pihalni orkester Zarja Šoštanj, Mešani pevski zbor Svoboda Šoštanj ter harmonikar Zmago Štih. Program je povezoval Romeo Grebenšek.

 

Pri organizaciji slovesnosti se iskreno zahvaljujemo vsem nastopajočim in snovalcem programa. Prav tako vsem, ki so poskrbeli za logistično izvedbo dogodka: Mestni občini Velenje, Zavodu Rdeča dvorana, Festivalu Velenje ter Mladinskemu centru Velenje.

 

Foto: Ksenija Mikor