Podali so se na »Mednarodno spominsko pot zavezništva Vranov let«, ki poteka od Ožbalta do Otoka, dolžine 273 km s skupno višinsko razliko ca 8.900 m vzponov in 9.000 m spustov. Izjemno zahteven podvig, ki ga zmorejo samo najbolj kleni ljudje, so izvedli s štartom v Ožbaltu 6. maja ob 19h in prihodom na cilj 9. maja 2021 ob 21h. Nočni pohod preko Pohorja s svežim snegom pod katerim je bila brozga je bil težka preizkušnja, druga noč brez spanca, preko Menine planine s temperaturami pod ničlo pa je bila prav tako težek izziv.

Člani društva Vranov let in ZB Ruše smo jih pozdravili na štartu, na GEOSSu sta jih pričakala članica Anka Kolenc, ki je zastopnica in varuhinja poslanstva GEOSS in organizatorica prireditev »Mednarodni dan prijateljstva v zavezništvu – Vranov let v svobodo« v domeni Projekta Vranov let. Na cilju pa jih je pozdravil podpredsednik Društva Vranov let in predsednik ZB Metlika Milan Travnikar s člani.

Skupina Pustolovec RAJD je skupina ambicioznih rekreativcev, ki je svojo športno-rekreacijsko aktivnost osmislila z vpeljevanjem domišljijskih nalog in izzivov. V rekreacijo so vključili pustolovski problem, ki predstavlja izvirne naloge določene skupine na rednih mesečnih pustolovščinah, kar naredi samo gibanje v naravi še mnogo bolj zanimivo in atraktivno – ne le za njih same, ampak tudi za opazovalce in simpatizerje. To pomeni preprosto to, da dajo vsaki svoji aktivnosti pomen izjemnega dogodka, rekreacijo povežejo z zgodbo. Bistvo le-te pa je predvsem, da je nenavadna, a hkrati vsem – tudi zunanjim opazovalcem, dobro razumljiva, a hkrati razmeroma neverjetna.

Cilji skupine so torej preprosti – napraviti gibanje oz. rekreacijo in šport še bolj zanimiv in privlačen z veliko mero lastne ustvarjalnosti.

   

Ultratrail Vranov let so izvedli: Matej Arnuš, Marko Cotman, Roman Jež, Borut Rojc
ob logistični odpori Bojane Gostan

Ekipi čestitamo in želimo nadaljnje uspešno izvedbo smelih načrtov.

Predsednik Društva Vranov let
Eduard Vedernjak