Združenje za vrednote NOB Ljubljana Moste Polje je  v tesnem sodelovanju s svojim članom, pisateljem in pesnikom Srečkom Čožem, vložilo vse napore, da je založilo izdajo zbirke pesmi z naslovom ODSEV VREDNOT.

V knjigi je, poleg objavljenih pesmi, dodanih še več fotografij 14-tih moščanskih narodnih herojev, nekaj pomembnejših spominskih obeležij in nekaj fotografij s tradicionalnih proslav na Jančah. Z izdajo knjige želimo počastiti 75. obletnico osvoboditve ter obletnico pomembne borbe II. Grupe odredov na Jančah leta 1942 pod vodstvom legendarnega komandanta Rozman Staneta.

Srečko Čož je pesnik in pisatelj, ki čuti moralno odgovornost do padlih in prihodnih generacij, zato v svojih knjigah opisuje med in povojno obdobje Slovencev. Trudi se za ohranjanje vrednot NOB in spominsko literaturo še redkih preživelih udeležencev NOB.

Cena knjige je 20 Evrov.

Knjigo ODSEV VREDNOT lahko pismeno naročite na ZB NOB Ljubljana Mote-Polje, Polje 12, 1260 Ljubljana in na e-naslovu: zb.mostepolje@gmail.com; TRR pri NLB: SI56 0206 0001 8235 844 ali pri avtorju Srečku Čožu na e-naslovu: coz.srecko@gmail.com .

Založnik bo knjigo skupaj z računom dostavil na vaš naslov, brez stroškov poštnine.

 

ZB NOB Ljubljana Moste-Polje