IZJAVA ZA JAVNOST

Postojna, 7.9.2017 – Na 24. seji ZZB NOB POSTOJNA, smo prisotni  v odsotnosti predsednika ZZB NOB Postojna sklenili dopolnitev predloženega dnevnega reda s točko:

Obravnava klevetanja in sporočanja lažnih novic na ime našega predsednika tov. Jerka Čehovina in  ZB za vrednote NOB  Postojna.

Mediji desne provenience, ki blatijo in sporočajo lažne vsebine, so v zadnjem času na svojih naslovnicah objavljali napise, ki tovariša JERKA ČEHOVINA  blatijo kot predsednika ZB NOB Postojna in sicer v povezavi s sodnim procesom na Sodišču v Ljubljani, kjer je v tožbi proti prvaku slovenske opozicije moral uporabiti sodno varstvo izključno in samo proti žaljivemu govoru, ki je bil izrečen na njegovo ime in priimek .

Tov. Jerko Čehovin je pred vložitvijo tožbe poizkušal na vse možne načine (potom medijev in delovnih teles v slovenskem parlamentu) doseči preklic žaljivih in neresničnih obtožb, ko pa so vse te poti bile izčrpane je posegel po pravnem sredstvu.

Ponoven poizkus razvrednotenja NOB in članov društva, ki neguje to zgodovinsko sporočilo, je v SLOVENSKEM prostoru vse pogostejši pojav.

ZATO ODLOČNO ZAVRAČAMO lažno in žaljivo pisanje o naših članih in  v konkretnem primeru tudi komentiranju sodnih odločb, ki še niso pravnomočne. Predvsem pa zavračamo blatenje in žaljivo poročanje o NOB slovenskega naroda.

Predlagamo, da se na nivoju celotne Zveze združenj borcev NOB ustanovi delovno telo, ki bo sprotno odgovarjalo na vse lažne obtožbe, seveda ne v cilju razpihovanja sovraštva, temveč z umirjenimi in premišljenimi sporočili vsej slovenski javnosti o lažnivih in zavajajočih sporočilih.

 

Člani predsedstva ZB NOB Postojna